Сформульовано умови для активного розвитку ринку вітчизняних твердопаливних котлів
Фото: teplo.rv.ua

Сформульовано умови для активного розвитку ринку вітчизняних твердопаливних котлів

Під час круглого столу, присвяченого темі вітчизняного виробництва обладнання для теплоенергетики, було окреслено основні умови для розвитку галузі — це дешеві кредити і спрощене підключення до теплових мереж, повідомляє Управління популяризації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності.

Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук розповів, що діяльність відомства спрямована на максимальне заміщення газу альтернативніми видами палива. Для досягнення цієї мети, на його думку, необхідно розвивати вітчизняне виробництво обладнання та сировини.
Необхідність масової заміни газового обладнання протягом наступних років відкриває можливість для виробництва сучасних вітчизняних котлів, які працюють на альтернативному паливі. Але, за словами директора ТОВ «Інститут проблем екології та енерегозбереження» Сергія Єрмілова, наразі є необхідність у тимчасовому спрощенні процедури установки котлів. На його думку, котел має бути встановлений не більш ніж через 2 місяці від подання заявки потенційного інвестора.
Сергій Савчук наголосив на важливості забеспечення доступу інвесторів до муніципальних мереж, а також на необхідності здешевлення кредитів для виробників твердопаливних котлів.
Захід було організовано за ініціативою керівника Міжфракційного депутатського об’єднання «За енергетичну незалежність України» народного депутата України Олександра Домбровського та Держенергоефективності України спільно з УСПП.

Нагадаємо, що існують передумови виокремлення виробництва біопалива у самостійну галузь промисловості.
Ідентифікатор: 6833
Теплоізоляція