Через 5 років 11% необхідної енергії Україна отримуватиме через відновлювальні джерела
Фото: TRUBA.ua

Через 5 років 11% необхідної енергії Україна отримуватиме через відновлювальні джерела

Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук повідомив, що Урядом було схвалено розпорядження Кабінету Міністрів України «Про Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року», — прес-служба Держенергоефективності України.

Згідно затвердженого Національного плану, 11% енергії в кінцевому споживанні вироблятиметься з поновлюваних джерел енергії. Для порівняння, у 2009 році цей показник становив 3,8%.
Тож, за словами Сергія Савчука, Україна стала на шлях досягнення досить амбітної мети, і до 2020 року вітчизняний паливно-енергетичний баланс за своєю структурою наблизиться до європейського рівня.
Як приклад, вказане у документі зростання потужностей вітроелектростанцій еквівалентне запуску двох нових блоків АЕС. Беручи до уваги, що Україна має потужний аграний потенціал, передбачено також розвиток біоенергетики на базі європейського досвіду.
Розвиток сфери відновлювальної енергетики і альтернативних видів палива дозволить залучати у галузь іноземні інвестиції.
Ще одни важливим результатом реалізації Національного плану буде зниженя споживання традиційних енергоресурсів у промисловості.
Проект “Національний план дій з відновлюваної енергетики” розроблено та затверджено відповідно до Директиви ЄС та як частина виконання зобов’язань України у рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства.

Нагадаємо, що чиновники закликали українських підприємців збільшити виробництво вітчизняних котлів на біопаливі.
Ідентифікатор: 6808
Теплоізоляція