Кличко: проблем з опаленням у Києві не буде
Фото: Андрій Лесьо спеціально для TRUBA.ua

Кличко: проблем з опаленням у Києві не буде

Ситуація з опаленням і гарячим водопостачанням під контролем — кияни не будуть відчувати взимку ніяких труднощів, заявив мер Києва Віталій Кличко.

За повідомленням офіційного сайту мерії, Кличко назвав вимушеним відключення гарячої води до кінця вересня в більш ніж половині будинків столиці. Справа в тому, що газу, який Україна видобуває самостійно, мало, тому за рішенням Кабміну зараз він накопичується в газосховищах з тим, щоб прийдешній опалювальний сезон пройшов без проблем.
Мер Києва уточнив, що у зв'язку з масовою установкою бойлерів підвищиться навантаження на електромережі міста. Він також доручив ЖЕКам провести профілактичні перевірки справності електромереж в будинках, щоб переконатися, що взимку ніяких позаштатних ситуацій не виникне. Кличко порекомендував киянам перед установкою бойлера консультуватися з ЖЕКами, щоб надалі уникнути перевантажень мережі.
За словами мера, за кілька місяців до початку опалювального сезону неможливо перевести всі котельні міста на альтернативні джерела палива, оскільки процес займає багато часу. Водночас, в столиці вже є ряд станцій, що працюють як на природному газі, так і на вугіллі або мазуті.
Він підкреслив актуальність розвитку енергозберігаючих технологій та альтернативних видів енергії. Зокрема, завдяки інвесторам вже встановлені кілька енергоблоків, які працюють на біогазі і можуть забезпечити електроенергією мікрорайон з населенням в 10 000 чоловік.
Раніше Кабмін планував в цілях економії знизити взимку температуру повітря в приміщеннях з 18 °С до 16 °С.
Ідентифікатор: 6717
Aquatherm Kyiv 2024