Європейський ринок вибирає пластикові труби
Фото: TRUBA.ua

Європейський ринок вибирає пластикові труби

Пластикові труби стають все більш популярні. Про це свідчать обсяги продажів і доходи. Так, у науково-дослідному інституті Ceresana прогнозують, що дохід від продажу пластикових труб на європейському ринку складе близько 12,7 млрд. євро в 2020 році.

На трубному ринку проходять два процеси. Перший —— заміщення пластиком продукції з алюмінію, бетону, чавуну, міді і сталі, завдяки малій вазі, стійкості до корозії і простоті у використанні. Фахівці відзначають, що фактично немає сегментів, де пластикові труби не пропонують реальну альтернативу. Другий —— розподіл частки ринку між пластиками. Наприклад, попит на специфічні труби з полібутилену, поліаміду і акрилонитрил-бутадієн-стиролу збільшиться на 2,7 % на рік протягом наступних восьми років. Вони застосовуються в системах охолодження стель, системах стисненого повітря, системах опалення, а також при будівництві автомобілів і військово-морських судів. Свою нішу знайшли труби на основі поліпропілену та поліетилену: у транспортуванні газу і в промислових додатках. Вони ж перебувають у процесі оспорювання домінування ПВХ труб в області питного водопостачання.

На відносно насичених ринках Західної Європи попит на високоякісні труби з поліетилену і поліпропілену зокрема зростає, в той час, як попит на полівінілхлоридні труби продемонструє досить скромні показники.
В цілому, для пластикових труб очікується позитивний розвиток в Данії, Німеччині та Швейцарії.
Оскільки в країнах Східної Європи склався незадоволений попит в області каналізації та водопостачання, це може послужити причиною більш високих темпів зростання.
Особливо важливими ринками для зростання будуть Росія і Туреччина.
Ідентифікатор: 6478
Теплоізоляція