Нове покоління IQ-двигунів для холодильного обладнання
Фото: ebm-papst

Нове покоління IQ-двигунів для холодильного обладнання

ebm-papst випустили нове покоління IQ-двигунів - IQ2. Усі корисні характеристики попередніх двигунів, наприклад, компактність та ефективність - залишилися, але IQ2 розумніші і доброзичливі до екології, що робить їх ще більш привабливими для холодильної техніки.

Одним з удосконалень став новий корпус двигуна з пластмасовими частинами. Це робить установку захисного заземлення непотрібним, що дозволяє економити гроші. Такий корпус надається за вимогою.

На старті двигун запускається в зворотному напрямку, що дуже важливо для холодильних агрегатів. При запуску двигуна спочатку видаляється накопичений пил з теплообмінника. Час запуску програмується.
IQ2 має дві швидкості, що дозволяє задавати два режими роботи, наприклад, для денного та нічного часу доби. Так зберігається додаткова енергія.

IQ-двигуни підкуповують ефективністю до 70 %. Інженери компанії розрахували, що для супермакета, який обслуговують 200 вентиляторів в холодильних установках з довжиною лопатей 200 мм і кутом лопаті 280, заміна на двигуни IQ або IQ2 скоротить споживання енергії на 39 мегават-годин. В асортименті доступні рішення на 24, 115 і 230 В.
Подготовлено по материалам www.ebmpapst.com.
Ідентифікатор: 6410
Aquatherm Kyiv 2024