Світовий попит на пластикові труби продовжить зростання
Steven Cragar

Світовий попит на пластикові труби продовжить зростання

Пластикові труби відрізняє мала вага, стійкість до руйнівної дії хімікатів і простота в обігу в порівнянні з трубами з інших матеріалів таких, як: алюміній, бетон, чавун, мідь і сталь. Тому не дивно, що фахівці очікують зростання світового попиту на ці вироби. Так, за прогнозами аналітиків науково-дослідного інституту Ceresana загальносвітовий дохід від продажу пластикових труб складе більше 80 млрд. доларів США в 2019 році.

Залежно від матеріалу, з якого виготовлена ​​труба, визначаються основні області застосування. Наприклад, труби з полівінілхлориду відносно дешеві і широко використовуються для стічних вод, питної води і як захист для кабелю. Поліпропілен і поліетилен також використовується в продукції для питної води, а також основну роль грають в системах для транспортування газу і в промислових додатках. Інші пластики, такі як полібутілен, поліамід і акрілонітріп-бутадієн-стирол, в найближчі роки стануть більш поширеними. Їх сфера застосування - системи охолодження стель, транспортування стисненого повітря та опалення. Не дивлячись на це ПВХ залишиться основною сировиною для трубної промисловості з очікуваною часткою ринку більше 50%, за ним йде поліетилен.

Основний ринок збуту для пластикових труб - Азіатсько-Тихоокеанський регіон. На нього припадає трохи вище 50% від загального світового попиту. Далі йде Північна Америка, а потім Західна Європа. За прогнозами, частка Азіатсько-Тихоокеанського регіону буде більше 60% до 2019 року.
Ідентифікатор: 5592
Aquatherm Kyiv 2024