Sabic розробили новий тест для напірних труб
Фото: Sabic

Sabic розробили новий тест для напірних труб

У компанії `Sabic` повідомляють про новий метод швидкої оцінки опору повільного зростання тріщин поліетилену високої щільності (HDPE), який використовується для напірних труб. Їх метод випробування деформаційного зміцнення (SHTM) не вимагає ні спеціального зубчатого зразка, ні очищаючих засобів. Його легко провести в лабораторії.

Метод був протестований незалежною нідерландською організацією Kiwa, яка спеціалізується на висококваліфікованій сертифікації в таких галузях, як: вода, енергетика, будівництво, інфраструктура, тощо Фахівці компанії заявляють, що результати добре корелюють з традиційними тестами повільного зростання тріщин, але він займає набагато менше часу.

Якщо традиційні методи займають від кілька місяців, а іноді й років, то SHTM зменшує час до декількох годин. Все зводиться до простого випробування на розтяг при 80 ° С. Також для тестування потрібна невелика кількість матеріалу - менше 50 г.

SHTM базується на фундаментальних теоріях поширення тріщин з точки зору основних властивостей полімеру. Він економить час, гроші й енергію.

Компанія проявляє ініціативу для прийняття тесту в якості стандартного методу випробування труб для будинків в Європі і в усьому світі.
Ідентифікатор: 5322
Теплоізоляція