Перевіряти питну воду будуть більш якісно
Фото: Мінрегіон

Перевіряти питну воду будуть більш якісно

У державному бюджеті відведено 200 млн. грн. для реалізації програми `Питна вода України` з них частина піде на погашення минулорічної кредитної заборгованості, а близько 150 млн. грн. розподілять за основними напрямками. Серед них: будівництво та реконструкція водозабірних споруд, станції очистки питної води централізованого водопостачання, забезпечення лабораторій контролю якості питної води і стічних вод сучасним обладнанням, яке дозволить оцінювати воду за додатковими показниками.

Забезпечення лабораторій хочуть почати з регіонів, де найгірша ситуація - зі східних територій.

Також цього року передбачено 640 млн. грн. на реконструкцію і будівництво очисних споруд для захисту акваторії Азово-Чорноморського узбережжя і басейнів річок Дніпро і Північних Донець.

Також на території Україні проходить реалізації програми `Якісна вода`, яка передбачає забезпечення населення якісною водою за низькою вартістю. До кінця 2012 року збираються налаштувати мережу з 300 точок продажу чистої води в Луганську, Маріуполі та Одесі. Загальний обсяг інвестицій становить 3 млрд. грн. з них 35% буде виділено з державного бюджету.
Ідентифікатор: 5319
Теплоізоляція