У Києві стартує проект міського теплозабезпечення

У Києві стартує проект міського теплозабезпечення

У столиці збираються запустити проект енергоаудиту та енергоменеджменту тепломереж. Перші кроки в цьому напрямку були вже зроблені: підписано Меморандум про співробітництво в галузі поліпшення системи теплозабезпечення та енергоефективності міста Києва між Київською міською адміністрацією, Проектом Проект USAID `Реформа міського теплозабезпечення в Україні` та компанією ДТЕК.

У рамках співпраці буде проведено навчання фахівців, створено Міський Енергетичний План, проведено енергоаудит типових будівель та систем теплопостачання, проведення досліджень і впровадження типових проектів з установки систем обліку та регулювання тепла, впровадження демонстраційних проектів з енергоефективності на умовах спільного фінансування, допомога у створенні ОСББ, проведення інформаційної кампанії з енергозбереження.

КМДА буде цілком підтримувати ідеї й починання експертів Проета USAID. А найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України ДТЕК зі свого боку надасть фінансову підтримку в реалізації заходів.

Завдяки співпраці сторони сподіваються підняти теплопостачання Києва на європейський рівень, поліпшити якість і надійність послуг теплозабезпечення для мешканців міста.

Проект USAID `Реформа міського теплозабезпечення в Україні` (РМТ), який виконує компанія International Resources Group (IRG), було розпочато в лютому 2009 року Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) строком на три роки.

Проект USAID РМТ співпрацює з Урядом України та місцевими органами влади щодо впровадження позитивних системних змін у секторі теплопостачання на трьох відповідних рівнях: національному, регіональному та споживчому.

Вже 38 міст підтримали проведення проекту USAID в своєму місті.
Ідентифікатор: 4890
Теплоізоляція