У Ялті пройшов семінар з енегроефективності у ЖКГ
Фото НУСЕП

У Ялті пройшов семінар з енегроефективності у ЖКГ

На початку червня в Ялті відбувся семінар `Голландські технології для підвищення енергоефективності тепло- і водопостачання та водовідведення у житлово-комунальному господарстві України` у рамках ХХІ міжнародної конференції Проблеми екології та експлуатації об’єктів енергетики.

Організатори заходу, Нідерландсько-українська стала енергетична платформа, взяли за мету ознайомлення української аудиторії із новітніми голландськими технологіями, енергоефективним обладнанням та шляхами залучення інновацій в Україні.

В рамках семінару також були представлені:
- насоси KSB з великим потенціалом енергозбереження, за допомогою яких можна заощаджувати до 10% споживання електроенергії та енергоносіїв;

- проект очищення стічних вод у Красноліссі, поблизу Сімферополя, що буд представлений представником голландської компанії DeSaH;
В основі процесу очищення стічних вод лежить принцип розподілення води за її джерелами, тобто існують два шляхи водовідведення – вода з туалетів і кухні та вода з душів, від побутової техніки та дощові води. Після цього стічні води проходять обробку та, завдяки сучасним технологіям, з них отримують біогаз та добрива, що можуть використовуватись у сільському господарстві. Таким чином споживання водних ресурсів скорочується на 25% та відбувається регенерація енергії.

- переваги використання конденсаційних котлів компанії Rendamax в системах центрального опалення, які є не лише енергозберігаючими, а й утворюють менше викидів шкідливих речовин у атмосферу.
Ідентифікатор: 4836
Теплоізоляція