Ціни на поліпропілен знизилися в Азії на тлі низького попиту

З 10 квітня 2011 ціни на ПЕНД в Азії зупинилися на рівні минулого тижня при повній безжиттєвості ринку. Оскільки між пропозиціями та цінами різниця зовсім невелика, продавці не хочуть робити знижки. Тим не менш, покупці вважають за краще почекати і набувають полімер тільки за потребою.

В Азії ціни на ПЕВТ впали на 25 дол США / тонну на тижні з 10 квітня 2011. На ринку більшість покупок складали угоди між продавцями. Ціни на лінійний поліетилен також опустилися на 25 дол США / тонну на тлі нерадісних купівельних настроїв і перспектив.

Різниця в ціні на плівкові марки ПЕНД і ЛПЕВД в Південно-Східній Азії значно скоротилася за останні кілька тижнів, передає Chemorbis. Порівняно кращий попит спостерігається на плівковий ПЕНД, а великі запаси ЛПЕВД в Китаї гальмують попит на цей полімер. Сезон великого попиту на сільськогосподарську плівку допоміг скоротити різницю в ціні.

Ціни на поліпропілен опустилися на 20 дол США / тонну в Азії на тижні з 10 квітня 2011 на тлі невиразних торгів, низького попиту і зниження цін на внутрішніх ринках Китаю. На тлі високих витрат на підтримку запасів, пропозиції від виробників залишаються дорогими. Тим не менш, продавці скоротили кількість пропозицій, у спробі полегшити рух готівкових коштів, і одночасно залучити купівельний інтерес на млявому ринку. Перспективи ринку все ще неясні, тому що в другому кварталі 2011 року очікується скорочення поставок з-за закриття на ремонт багатьох заводів на Близькому Сході і в Азії.

Ціни на ПВХ виросли на 25 дол США / тонну в Азії на тижні з 10 квітня 2011 при обмеженості пропозиції. Кілька заводів з виробництва ПВХ були закриті в Японії, у т. ч. заводи Kaneka виробничою потужністю 178 тис. т / рік, Shin-Etsu виробничою потужністю 550 тис. т / рік у м. Кашима і завод Taiyo Vinyl виробничою потужністю 90 тис т / рік у м. Чіба. В Азії турбуються з приводу постачань, через проблеми на 50% заводів з виробництва ПВХ в Японії, велика частина яких знаходиться в зоні, що постраждала від землетрусу. Також внаслідок того, що Японія зосередилася на відновлювальних роботах, попит на ПВХ виріс, зробивши експорт даного матеріалу з Японії практично неможливим.

http://plastinfo.ru/
Ідентифікатор: 4743
Aquatherm Kyiv 2024