Ціни на вторинні полімери зросли в Європі на 5%

Постачальники вторинних полімерів в Європі не змогли підняти свої ціни в тандемі з виробниками первинних пластмас, зростання на які з середини січня до середини лютого збільшилася в середньому на 10%, повідомляє Kunststoff Information. При цьому продавці вторинки змогли провести підвищення лише на 3-8%.

Ціни на rПЕВД за чотири тижні виросли на 5%, або 40 євро, вартість rПЕНД піднялася також на 4%, або 30 євро. Вторинний поліпропілен подорожчав на 8%, або 65 євро. Реціклат полістиролу збільшився в ціні за місяць лише на 3%, або 30 євро. Вартість rАБС виросла в середньому на 50 євро, а вторинний поліамід подорожчав на 75 євро.

Попит на rПЕВД в сільському господарстві зріс. Покупців rПЕНД в будівельному секторі почали створювати запаси раніше, ніж зазвичай. Замовлення на вторинний ПП посилилися напередодні сезону садівництва.

Зростаюча нестача первинних конструкційних полімерів обмежує наявність відходів виробництва. З цієї причини постачальники реціклата інженерних пластиків часто не в змозі задовольнити поточний попит.

http://plastinfo.ru/
Ідентифікатор: 4664
Теплоізоляція