Поліетилен низького тиску подорожчав у Європі на 120 євро

В кінці січня розчаровані відсутністю альтернатив європейські переробники поліетилену високого тиску (ПЕВТ) взяли підвищення цін. Місяць розпочався із заклику виробників підняти ціни на 150 євро у відповідь на подорожчання етилену (+105 євро). У середньому полімер піднявся в ціні у січні на 115 євро за тонну.

У Європі минулого місяця були деякі проблеми з поставками ПЕВТ. В кінці січня великі виробники стверджували, що вони зробили все можливе для забезпечення максимального виробничого потенціалу. Тим не менш, у одного постачальника на десять днів було зупинено виробництво через технічних проблем на одному з французьких заводів. Крім того, довгоочікуваний запуск лінії ПЕВТ Polimeri Europa в Дюнкерку знову був відкладений. Трейдери також дозували свій матеріал і часто відмовлялися розпродавати запаси в надії дочекатися ще більш високих цін. Тільки невеликі обсяги імпорту екструзійного матеріалу прибутку з Ірану.

Попит на ПЕВТ знаходився на високому рівні. Виробники харчової упаковки та засобів гігієни продовжували жваво закуповувати полімер.

Виробникам лінійного поліетилену (ЛПЕВД) також вдалося провести плановане підвищення вартості. Ціни на лінійний поліетилен виросли в січні на 105-110 євро за тонну. У січні доступність ЛПЕВД знаходилася в балансі з поточним попитом. Всі `слабкі місця` в системі постачання, викликані негодою у грудні, в цьому місяці зникли.

Великі переробники термопласту почали створювати запаси готової продукції для сільськогосподарського сезону, тому попит у другій половині січня ріс великими темпами. Замовлення з боку сегмента транспортної упаковки покращилися в останні тижні.

Закликаючи підняти ціни на 170 євро, виробники поліетилену низького тиску (ПЕНД) спробували звузити великий розрив між ПЕВТ і ПЕНД. До кінця місяця дійсно вдалося проштовхнути таке збільшення ціни, але, звичайно, не в усіх напрямках. У середньому ціни піднялися приблизно на 10%. Виробникам поліетилену для видувного формування, плівок та лиття під тиском вдалося підняти рівень цін на 120 євро. В середньому подорожчання ПЕНД в січні лежало в межах від 110 до 130 євро.

Постачання полімеру кінцевому споживачеві була напруженою. Великі виробники ПЕНД в січні стикалися з різними проблемами, що обмежують потужності. Невеликі обсяги матеріалу надходять до Європи з Ірану. Як і очікувалося, січень почався досить спокійно, але попит швидко почав зростати у другій половині місяця. Збільшувалися обсяги споживання полімеру виробниками контейнерів, харчових плівок.

http://plastinfo.ru/
Ідентифікатор: 4649
Теплоізоляція