Мінімальна температура опалення цієї зими знизиться до 16 градусів
Ілюстраційне фото: Ernys on Unsplash

Мінімальна температура опалення цієї зими знизиться до 16 градусів

На засіданні Уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що цієї зими у квартирах з централізованим опаленням буде знижена температура. Мінімально допустима температура становитиме 16 градусів тепла, а середня — 18 градусів.

За словами прем’єр-міністра, країна готова до опалювального сезону більш ніж на 90%. Його розпочнуть після того, як температура повітря опуститься нижче 8 градусів за Цельсієм.

Це вимушений захід через терористичні дії росіян. Раніше підіймалося питання щодо можливого зниження мінімально допустимої температури у житлових приміщеннях з 18 °С до 16 °С. У МОЗ ознайомилися з нормативними документами та рекомендаціями та дійшли висновку ↗️, що розрахункова температура повітря в житлових кімнатах має бути не нижчою за 18°С. Оскільки нижчі температури можуть сприяти переохолодженню.

Також українців закликають свідомо зменшити споживання електроенергії з 17 до 22 години. Це дозволить уникнути перевантаження енергетичних систем і, відповідно, мінімізувати застосування графіків відключення.
Ідентифікатор: 9499
Aquatherm Kyiv 2024