Київтеплоенерго відремонтує лічильники тепла за кошт абонентської плати
Фото: Київтеплоенерго

Київтеплоенерго відремонтує лічильники тепла за кошт абонентської плати

Пресцентр «Київтеплоенерго» оголосив про початок програми ремонту лічильників тепла. Комунальне підприємство планує відремонтувати 1074 одиниць обладнання. Їхню роботу планується відновити до початку наступного опалювального сезону.

Програма фінансується за кошт внесків за обслуговування будинкових приладів обліку, передбачених Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017 № 2119-VIII. Нововведення запроваджено у всіх містах України. Оплата буде здійснюватися щоквартально. Нарахування вводяться для понад 9,6 тис. будинків у Києві і вони не стосуються індивідуальних лічильників.
Окремий рядок уже з’явився в рахунках за житлово-комунальних послуги за березень, які кияни отримали у квітні. Квартальна плата становитиме в середньому 30 грн.

«Київтеплоенерго» склав перелік лічильників, які потребують ремонту на основі даних моніторингу технічного стану. Тоді спеціалісти підприємства діагностують пошкодження.

Ремонт проводитимуть як спеціалісти «Київтеплоенерго», так і виробники приладів. Якщо лічильник не підлягатиме ремонту, його замінять, але за кошти будинку. На жаль, лише минулого року в Києві було знівечено та викрадено 28 лічильників, вартістю майже 60 тис. грн кожен. Уже 22 київські будинки обладнали сигналізацією підвальні приміщення.

Після ремонту лічильники пройдуть метрологічну повірку, що також передбачено в рамках програми.

Читайте ще: 80% будинків в Україні обладнані тепловими лічильниками

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» забезпечує постачання 80% гарячої води та опалення в столиці.
Ідентифікатор: 9087
Теплоізоляція