50 млн $ буде інвестовано до кінця року у будівництво сонячних станцій Херсонщини

50 млн $ буде інвестовано до кінця року у будівництво сонячних станцій Херсонщини

Протягом першого кварталу 2017 року на Херсонщині побудовано 18 МВт сонячної генерації, а до кінця поточного року заплановано відкриття ще трьох станцій встановленою потужністю 45,5 МВт. Сума інвестицій в будівництво сонячних станцій становить близько 50 млн $, повідомляє платформа TRUBA.ua з посиланням на Kherson.net.ua.

12 червня на Херсонщині відбулось офіційне відкриття чергової сонячної станції «Білозерка» потужністю 9 МВт, до кінця 2017 планується введення ще трьох станцій встановленою потужністю 45,5 МВт. Інвестором проектів виступає ГК KNESS.

Фотогальванічна електростанція (ФЕС) «Білозерка» — третя станція, побудована в області з початку 2017 року. Як повідомив перший заступник директора ТОВ «Подільський Енергоконсалтинг» Юрій Таранюк, на цьому об'єкті все електротехнічне обладнання, окрім PV-панелей, вироблено в Україні: 4228 опорних металоконструкцій, 9 інверторів станцій PVIS.1000 і шафи з'єднань PJB.

«Керівництво області планує запустити виробництво сонячних модулів, і це свідчить про те, що будувати станції з майже 100% національною складовою стане цілком можливо», — зазначив Юрій Таранюк.

Читайте також: У Херсонській області встановлять вітропарк потужністю 41 МВт

Електростанція розмістилась на площі 19,9 га, щороку вона вироблятиме приблизно 14,116 млн КВт·год електроенергії, зменшуючи кількість викидів СО2 в атмосферу майже на 13,9 тис. т на рік. ФЕС була побудована всього за 2 місяці.

Сьогодні Херсонська область лідирує серед регіонів України за потенціалом сонячної енергії (310 тис тонн умовного палива на рік), тут встановлено 51,86 МВт наземних сонячних електростанцій.

Ідентифікатор: 8179
Теплоізоляція