Корисна новинка VALTEC для опалення
VALTEC
Обратный клапан для гравитационных систем VT.202.N

Корисна новинка VALTEC для опалення

Системи опалення з природною циркуляцією теплоносія все ще займають істотну частку в загальному числі опалювальних систем приватних будинків і в останні роки часто доповнюються циркуляційним насосом.
Циркуляційні насоси в таких системах встановлюються, як правило, на байпасі головного стояка. Щоб запобігти циркуляції по «малому колу», тобто через байпас і ділянку головного стояку між врізками байпаса, на головному стояку встановлюється кульовий кран, який необхідно перекривати під час роботи насоса. Це незручно і заборонено будівельними нормами, тому впливає на безпеку опалювальної системи
Є набагато більш ефективне рішення: на головному стояку між врізками байпасу встановлюється поплавковий зворотний клапан для гравітаційних систем VT.202.N. У режимі природної циркуляції поплавок клапана відкритий і не заважає руху теплоносія. При включенні насоса на байпасі клапан перекриває головний стояк, направляючи весь потік через байпас з насосом.
Поплавок зворотного клапана розміщений в корпусі з гарячепресованої латуні з гальванопокриттям із нікелю. У даний час освоєно випуск моделей з умовним діаметром 1 "(25 мм).
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 7420
Aquatherm Kyiv 2024