Новинка: компенсатор гідроударів VT.CAR20
Valtec

Новинка: компенсатор гідроударів VT.CAR20

З появою в квартирах швидкодіючої запірної арматури («однорукі» змішувачі, кульові крани, електромагнітні клапани побутової техніки) зростає число гідравлічних ударів у квартирних трубопроводах. Такі удари, мізерно малі за часом дії, але значні по приросту тиску, тому виводять з ладу арматуру, манометри, редуктори, зривають фітинги з труб. Для захисту від гідравлічних ударів застосовуються компенсатор гідроударів.

Компенсатор гідроударів мембранний VT.CAR20 – модифікація добре зарекомендованого себе в експлуатації компенсатора VT.CAR19. Його основною особливістю є можливість оперативно контролювати тиск в повітряній камері. Це дуже важливо, адже якщо тиск в камері опуститься нижче розрахункового значення, компенсатор не зможе повноцінно виконувати свої функції (крім згладжування гідравлічних ударів, прилад приймає в себе обсяг води, що утворився при нагріванні надійшовшої в квартиру холодної води).

Для контролю працездатності VT.CAR20, в конструкцію ніпельного штуцера введений мініатюрний кульовий кран з манометром. Мешканець в будь-який момент може відкрити кульовий кран і перевірити тиск в повітряній камері компенсатор гідроударів.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 8103
Теплоізоляція