У Держенергоефективності прокоментували строки прийняття постанови про відшкодування 30% і 40% витрат на утеплення житла
Фото: TRUBA.ua

У Держенергоефективності прокоментували строки прийняття постанови про відшкодування 30% і 40% витрат на утеплення житла

Проект постанови Уряду, який передбачає відшкодування витрат громадян на термомодернізацію житла (30% для квартир та індивідуальних будинків, 40% для ОСББ), внесенно на розгляд до Кабміну. Включення проекту постанови до порядку денного КМУ очікується у найближчі тижні. Про це TRUBA.ua повідомив Володимир Бучик, начальник відділу програм і моніторингу Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.


Відповідаючи на запитання TRUBA.ua щодо строку прийняття постанови, Володимир Бучик зазначив: "Час розгляду проекту постанови ("Про внесення змін до постанов КМУ від 1 березня 2010 р. № 243 і від 17 жовтня 2011 р. № 1056", — ред.) залежить від його складності та роботи секретаріату щодо його аналізу. Враховуючи, що проект постанови вже пройшов урядовий комітет, очікуємо його включення до порядку денного КМУ найближчим часом (тиждень-два). Однак зі 100% впевненістю цього стверджувати не можна, оскільки можуть виникнути різні процедурні чи політичні моменти".


Нагадаємо, що відшкодування коштів — 30% для населення і 40% для ОСББ і ЖБК — здійснюється єдиноразово від суми кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів (але не більш як 10 тис. грн на одну квартиру у багатоквартирному будинку чи на індивідуальний будинок).


Перелік обладнання і матеріалів, витрати на придбання яких будуть компенсовані у зазначених розмірах, включає:

• вузли обліку;
• вікна з двокамерними склопакетами (з енергозберігаючим склом);
• матеріали для теплоізоляції фасадів будівель;
• радіатори з терморегуляторами та ін.


Нагадаємо, що комплексна термомодернізація житла з 1 жовтня 2015 року буде здійснюватись за єдиними стандартами.

Ідентифікатор: 7139
Aquatherm Kyiv 2024