Пантелєєв: з тепловим лічильником мешканці квартири площею до 55 м² зекономлять на опаленні до 700 грн за сезон
Фото: ktto.com.ua

Пантелєєв: з тепловим лічильником мешканці квартири площею до 55 м² зекономлять на опаленні до 700 грн за сезон

Київська міська влада обіцяє до кінця поточного року встановити у столичних будинках до 500 теплових лічильників. Про це заявив Петро Пантелєєв, заступник голови КМДА, повідомляє прес-служба міської мерії.

За словами П. Пантелєєва, використання теплових лічильників дозволить економити на опаленні приблизно 30% коштів протягом одного опалювального сезону. У першу чергу лічильники встановлюються у тих житлових будинках, де зафіксовано найвищі показники споживання тепла. П. Пантелєєв зазначає, що з лічильником двокімнатна квартира площею до 55 м2 споживатимете майже на третину менше тепла, що дозволить зекономити її мешканцям приблизно 700 грн протягом сезону 2014-2015 рр.
Крім того, наочні результати економії коштів спонукають жителів вживати додаткових заходів, спрямованих на підвищення енергоефективності будинків, зокрема, встановлення енергоефективних вікон, утеплення фасадів, встановлення приладів, які регулюють подачу тепла та інше.
Згідно проведених досліджень з енергоаудиту, майже у 2 тис. київських будинків енергоспоживання становить 150 кВт год/м². Для порівняння, обсяг споживання енергії європейського житлового будинку не перевищує 90-95 кВт год/м² (для нових споруд — 40-50 кВт год/м²).

Нагадаємо, що Київська міська влада заявляла про плани встановити у столичних будинках понад 2,5 тис. лічильників теплової енергії до середини 2015 року.

Довідка:
КМДА повідомляє, що під час монтажу лічильників, який може тривати 1-2 дні, у будинку тимчасово припиняють подачу гарячої води і опалення.
Ідентифікатор: 6969
Теплоізоляція