Вітроенергетика в Україні набрала 500 МВт встановленої потужності
Фото: morguefile.com

Вітроенергетика в Україні набрала 500 МВт встановленої потужності

Ситуацію з розвитком вітроенергетичної галузі України було проаналізовано у ході тематичного круглого столу, організаторами якого виступили Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, УСПП та Українська вітроенергетична асоціація.

Заступник Держенергоефективності Сергій Дубовик зазначив, що встановлена потужність вітроенергетики в Україні на 1 жовтня поточного року досягла позначки у 500 МВт (для порівняння, за даними Європейської асоціації вітроенергетики та Global Wind Energy Council, у 2011 році цей показник для України становив 151 МВт. — Прим. редактора). За словами чиновника, динаміка розвитку цієї галузі відновлюваної енергетики у нашій країні є однією з найкращих серед європейських країн.
Аналізуючи нещодавно прийнятий Урядом “Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року”, Сергій Дубовик розповів, що зазначені у документі наміри досягти рівня 11% енергії, яка буде отримуватись із відновлювальних джерел у кінцевому споживанні протягом наступних п’яти років, не є межею, адже, за його словами, “ми можемо досягнути більшого”.
У той же час, заступник Голови Агентства підкреслив, що прийняття Плану позитивно відобразиться на інвестеційній привабливості галузі відновлювальної енергетики, а також це є показником зацікавленності держави у розвитку сфери.
На думку Андрія Конеченкова, Голови Української вітроенергетичної асоціації, розвиток вітрової енергетики сприятиме посиленню енергетичної незалежності та безпеки країни, відкриє нові можливості для залучення іноземних інвесторів, допоможе створенню нових робочих місць та покращенню екологічної ситуації.
Крім того, розвиток відновлювальної енергетики є одним із пріорітетних векторів розвитку Європейського Союзу, членство у якому є для України стратегічної метою.

Нагадаємо, що Уряд затвердив План суттєвого зниження газової залежності України до 2018 року.
Ідентифікатор: 6838
Теплоізоляція