Україна буде щодня звітувати перед ЄС про стан своїх ПСГ

Україна буде щодня звітувати перед ЄС про стан своїх ПСГ

Починаючи з 28 серпня, ПАТ "Укртрансгаз" буде щодня подавати інформацію європейським партнерам щодо запасів газу в українських підземних сховищах газу, повідомляється в прес-центрі компанії.

Україна стала першою країною, яка, не будучи асоційованим членом ЄС, приєдналася до щоденної системі звітності про наявні обсяги природного газу в ПСГ. Звіти надаються для інформаційної платформи Асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE). Інформацію щодо обсягів природного газу в ПСГ показують понад 30 операторів з 15 країн - членів ЄС.

У травні поточного року НАК "Нафтогаз України" приєдналася до системи відображення даних AGSI+ за стандартами асоціації GSE, щотижня надаючи інформацію про стан газових сховищ.

Нагадаємо, що раніше Словаччина почала поставляти газ в Україну в тестовому режимі.

Довідка:
Асоціація європейських операторів ПГХ (GSE) входить до складу Gas Infrustructure Europe (GIE). На інформаційній платформі Асоціації AGSI + в режимі онлайн щодня оновлюються дані за європейськими ПСГ, сумарний обсяг яких становить понад 79 млрд м3 (це 82% технічних можливостей газових сховищ ЄС).

Ідентифікатор: 6754
Теплоізоляція