Уряд має намір знизити споживання газу на 30% у сфері ЖКГ
Фото: Biasi
Розріз газового настінного котла Biasi Binova

Уряд має намір знизити споживання газу на 30% у сфері ЖКГ

Уряд України активно впроваджує політику енергозбереження. Як повідомив Григорій Семчук, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, прийнято рішення скоротити споживання газу на 30% в секторі ЖКГ.

За повідомленням прес-служби відомства, в ході прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України Г. Семчук наголосив, що заходи по економії газу будуть насамперед вжито на підприємствах, що здійснюють централізоване теплопостачання населених пунктів. Кінцевою метою є економія 3 млрд м3 газу.

Урядом був створений антикризовий енергетичний штаб на чолі з Володимиром Гройсманом, Віце-прем'єр-міністром — Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Крім того, створені аналогічні регіональні штаби і спеціальна експертна група, що працює над оптимізацією заходів щодо забезпечення стабільного опалювального сезону 2014–2015.
Робота буде проводитися в двох напрямках:
- Утеплення житлових будинків (під'їздів, підвалів, технічних поверхів); утеплення приміщень бюджетних організацій; скорочення обігріву допоміжних приміщень; проведення профілактичних заходів з налагодження роботи підприємств « Теплокомуненерго »; проведення роз'яснювальної роботи серед населення щодо необхідності утеплення житла та економії електроенергії.
- Модернізація котелень, заміна котлів, використання альтернативних джерел енергії та інше.

Нагадаємо, що за перші 7 місяців поточного року споживання імпортного газу в Україну скоротилося на 15%.

Г. Семчук також нагадав, що природний газ закачується за рахунок реверсних поставок і власного видобутку. На сьогоднішній день в газових сховищах України накопичено понад 15 млрд м3 газу.
Ідентифікатор: 6724
Теплоізоляція