Міжнародний банк фінансує інфраструктурні проекти в Україні
Фото: TRUBA.ua

Міжнародний банк фінансує інфраструктурні проекти в Україні

Наприкінці травня Рада директорів Світового банку схвалила нові проекти в Україні, в рамках загального обсягу допомоги країні.

Згідно договору, позики в обсязі 382 млн. доларів і 350 млн. доларів спрямують на реалізацію інфраструктурних проектів, в яких беруть участь більше півтора десятка міст.

Перший займ піде на фінансування підвищення енергоефективності систем центрального водопостачання. 10 міст беруть участь в програмі і отримають грошову допомогу для зменшення виробничих витрат. Частина грошей від Фонду чистих технологій виділена на зменшення викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Друга позика направлять водопостачальним комунальним підприємствам та однієї компанії з переробки твердих відходів для модернізації їх інфраструктури.

Паралельно з реалізацією проектів, підприємства теплоенергетики будуть встановлювати лічильники. Згідно підписаного меморандуму з Міжнародним валютним фондом, в населених пунктах, де є центральне опалення, рівень встановлених лічильників тепла в житлових будинках не повинен бути нижче 45% до кінця року. Для допомоги підприємствам Нацкомпослуг скорегував інвестиційні програми.
Ідентифікатор: 6620
Теплоізоляція