Придніпровська ТЕС будує поліетиленовий водопровід

Придніпровська ТЕС будує поліетиленовий водопровід

Придніпровська ТЕС – один з важливих життєзабезпечуючих об'єктів інфраструктури Дніпропетровська. Особливо вона важлива для житлового масиву Придніпровськ, якому крім електроенергії, безперебійно і в строк подаються гаряча вода та опалення.

Зараз силами ТЕС здійснюється відновлення аварійного водоводу. У цей нелегкий з точки зору фінансування час проект по заміні зношеного трубопроводу реалізується завдяки залученню власних коштів ТЕС, а також інвестицій з міського бюджету.

Діючий сталевий трубопровід зношений настільки, що не підходить навіть для санації. Протяжність найбільш небезпечної ділянки водопроводу становить близько півкілометра, тому було прийнято проектне рішення щодо повної заміни труб.

Замість проіржавілих сталевих труби прокладаються поліетиленові труби, які гарантовано безаварійно прослужать понад півстоліття. Вибираючи з широкого асортименту полімерної трубної продукції керівництво ТЕС зупинилося на трубах виробництва Рубіжанського трубного заводу (ТД «Євротрубпласт»). Комплектація цього об'єкта проведена фахівцями Дніпропетровського регіонального структурного підрозділу ТД «Євротрубпласт».

Протяжність нового водопроводу понад 500 м. Прокладка ведеться звичайним траншейним способом. Поліетіленові труби діаметром 450 мм SDR 17 розраховані на робочий порядку 10 атм. З'єднання труб проводиться за допомогою стикового зварювання. Глибина закладання 2-2,5 м забезпечить безперервну подачу води навіть у зимовий період.

Будівельні роботи ведуться швидко, і хоча мешканці ж/м Придніпровськ відчувають поки певні труднощі і дискомфорт у зв'язку з земляними роботами і присутністю будівельної техніки, проте в найближчому майбутньому із закінченням ремонтних робіт якість питного водопостачання суттєво поліпшиться.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 66 305 XX XX +380 66 305 7268
+380 66 305 XX XX +380 66 305 7268
+380 66 305 XX XX +380 66 305 7268
Ідентифікатор: 6501
Теплоізоляція