Православні храми України встановлюють електричні кабельні системи
Фото: Данфосс ТОВ

Православні храми України встановлюють електричні кабельні системи

Фахівці Данфосс ТОВ відзначили, що останнім часом все частіше при реконструкції або будівництві нових православних храмів використовуються сучасні рішення для створення комфортних умов служителів і прихожан.

«Дилери DEVI в Україні більше 15 років займаються установкою кабельних нагрівальних систем на різних об'єктах. І все частіше до них звертаються із запитом про встановлення системи опалення та сніготанення. Тільки за 2012 рік понад 20 храмів України були обладнані, а всього за останні 15 років кілька сотень храмів, церков і молитовних будинків встановили кабельні системи», - розповіла Катерина Харченко, маркетолог бренду DEVI в Україні.

Яскравими прикладами раціонального застосування електричних кабельних систем DEVI є дерев'яна церква Різдва Пресвятої Богородиці (Київ) та храм Вознесіння Господнього (Дубно).
Наприклад, у храмі Вознесіння Господнього в залах для парафіян встановлені терморегулятори DEVIreg, які дозволяють програмувати опалення на кожен день тижня. Інтегрований інтелектуальний таймер виключає несвоєчасне включення опалення. У приміщенні, де священик здійснює літургію на дерев'яну підлогу укладені нагрівальні мати DEVIdry, які не вимагають заливки бетоном.

Як зазначив Віктор Драчук, керівник напрямку електроопалення DEVI: «Вибір кабельних нагрівальних систем для опалення храмів невипадковий. Використання будь-яких видимих ​​нагрівальні приладів у церквах недоцільно, оскільки вони порушують гармонію інтер'єру. До того ж установка конвекційних засобів обігріву - радіаторів і конвекторів - у приміщеннях з високою стелею менш ефективна. Адже тут важливий тепловий комфорт на рівні підлоги, а не під стелею, куди «летить» тепло від радіаторів. З «теплою підлогою» навіть у найлютіші морози температура в храмі не опускається нижче нормованих +14. З іншого боку, тепло потрібно і на водостічній системі храмів для того, щоб повністю усунути можливість утворення небезпечних зледенінь і бурульок».
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5941
Теплоізоляція