Енергоефективність - актуальний тренд промислової вентиляції
Фото надане компанією Ліконд
На фото: керівник відділу промислової вентиляції компанії «Ліконд» Олег Корнієнко.

Енергоефективність - актуальний тренд промислової вентиляції

Від промислової вентиляції очікують надійності та енергоефективності. Про це повідомив керівник відділу промислової вентиляції компанії «Ліконд» Олег Корнієнко на прес-конференції «Український кондиціонерний ринок: прогнози і перспективи розвитку на 2013 рік. Споживчі тренди: як на них дадуть відповідь виробники і постачальники?».

Як зазначив експерт: «Інвестори очікують рентабельності і повернення своїх вкладень, власники - низьких експлуатаційних витрат. Все це сьогодні можливо тільки у випадку використання сучасного, технологічного обладнання, яке відрізняється високими показниками енергоефективності».

Підвищені вимоги продиктовані умовами ринку і особливостями роботи: великі площі і необхідність вентиляції у виробничих цехах, де є забруднюючі речовини, які необхідно знешкодити для створення санітарно-гігієнічних умов роботи. Часто промислові вентилятори працюють у безперебійному режимі, що накладає свої вимоги на надійність обладнання.

У рамках прес-конференції пан Корнієнко навів приклад реалізованого проекту щодо застосування децентралізованої системи вентиляції на вітчизняному підприємстві. Десять установок для опалення високих приміщень Hoval TopVent були застосовані у виробничих і складських комплексах заводу з виробництва фурнітури компанії «AXOR Industry» (м. Дніпропетровськ). Сумарна продуктивність обладнання склала 480 кВт тепла.
Ідентифікатор: 5905
Теплоізоляція