В столиці планують оновити енергооб’єкти
Фото: КиївЕнерго
Столична ТЕЦ-5

В столиці планують оновити енергооб’єкти

Як повідомляють в прес-центрі ПАТ «КиївЕнерго», компанія має намір не тільки оновити об’єкти по виробництву теплової та електричної енергії для збільшення їх ефективності, але і розглядає можливість долучити альтернативні джерела.

Так, топ-менеджери «КиївЕнерго» зустрілися з представниками німецької компанії RWE Power International для конструктивного обговорення можливості співпраці. Експерти RWE Power International, після ознайомлення з об’єктами КИЇВЕНЕРГО, а також продуктивної дискусії, нададуть свої пропозиції щодо можливих заходів по модернізації встановлених парових котлів та проектуванню нових об’єктів з залученням біомаси.

В компанії виділили три пріоритетні напрямки розвитку:
Будівництво нових об’єктів в тепловій енергетиці з використанням біомаси.
На думку спеціалістів компанії та експертів RWE, саме біомаса може стати ефективною заміною природного газу в якості палива.
Реконструкція існуючих ТЕЦ для створення ефективних об’єктів зі низьким показником викидів NOx и CO в атмосферу.
Реконструкція сміттєспалювального заводу «Енергія» з використанням новітніх технологій.

Експертна оцінка на основі європейського досвіду стане основою для подальшого розвитку компанії в енергетичній сфері.
Наміри компанії перегукуються з планами уряду. За словами Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула, в уряді розроблено комплекс заходів для підвищення якості комунальних послуг, серед яких: модернізація централізованих систем тепло- і водопостачання та водовідведення, обладнання сучасними приладами обліку та капітальний ремонт ліфтів.
Ідентифікатор: 5774
Теплоізоляція