Компанія Данфосс Україна обговорила з партнерами підсумки 2012 року на традиційному щорічному Дні дистриб'ютора
Фото: Данфосс ТОВ
Андрій Берестяни, директор з продажу та маркетингу "Данфосс ТОВ"

Компанія Данфосс Україна обговорила з партнерами підсумки 2012 року на традиційному щорічному Дні дистриб'ютора

8 лютого 2013 відбувся традиційний щорічний День дистриб'ютора компанії "Данфосс ТОВ". На зустрічі зібралися компанії, що займаються продажем в Україні продукції двох торгових марок і напрямків відділу Теплопостачання - гідравлічного Danfoss і електричного DEVI. Були озвучені результати 2012 року, плани на поточний рік, представлені новинки продукції і реалізовані в минулому році проекти.

Андрій Берестяни, директор з продажу та маркетингу "Данфосс ТОВ" високо оцінив роботу компанії і дистриб'юторів, а ринкову ситуацію описав так: "За нашими оцінками, обсяг ринку 2012 виріс незначно: близько 5% по відношенню до попереднього року. У 2011 році зростання в порівнянні з 2010 роком було вище - 30%. Це пов'язано з тим, що нові вимоги і технології застосовуються переважно в новому будівництві, що підтверджується зростанням у 2011 році за рахунок будівництва об'єктів до Євро-2012. У 2012 році таких об'єктів не було, відповідно, зростання ринку практично не було.
Більшою мірою зростання було видно в сегменті приватних домоволодінь, де люди самостійно намагалися вирішити проблеми, пов'язані із зростанням цін на газ. Сегмент нового будівництва практично не показав зростання. Сегмент реконструкції залишився на тому ж рівні, що і в попередньому році.
Основні проблеми:
- Відсутність реального фінансового механізму для проведення реконструкції
- Низькі тарифи для населення
- Недотримання будівельних нормативів у новому будівництві.
Від 2013 року ми чекаємо незначного зростання ринку - від 5 до 10%. Оптимістичний сценарій передбачає початок інвестування держави в реконструкцію комунального господарства, а також прийняття «Закону про Енергетичну ефективність будівель» із реальними фінансовими механізмами, що дозволяють почати процес термомодернізації. Песимістичний сценарій: ринок залишиться на рівні 2012 року, або можливе незначне зниження обсягів ринку, пов'язане зі зниженням обсягів нового будівництва ".

У 2013 році, дотримуючись курсу вирішення довгострокових завдань клієнтів і допомоги у вирішенні проблеми енергетичної залежності, компанія продовжує активну роботу в таких напрямках:
- Виведення на ринок нових технічних рішень, адаптованих до Українському ринку
- Адаптація нормативної та законодавчої бази до стандартів енергоефективності, прийнятим в ЄС
- Навчання фахівців на всіх рівнях, пов'язаних з енергоефективністю.

А в 2012 році в рамках діяльності компанії було реалізовано кілька соціальних акцій. Серед них навчальні заходи для дистриб'юторів, монтажників і проектувальників конкурс "Кращий дистриб'ютор року" акція "Данфосс Експерт" робота з ВУЗами і школами участь в соціальних всеукраїнських акціях (тижня ефективної енергетики та ін.)

У конкурсі "Кращий дистриб'ютор року" взяли участь 74 компанії України. Переможцями конкурсу, нагородженими поїздкою до Данії, стали:
ТОВ "АСТЕР-М" Харків - компанія, що досягла найбільший оборот серед регіонів України
ТОВ "РОМСТАЛ Україна" - компанія, яка зробила найбільший оборот серед компаній м. Києва
ТОВ "ЦУКРУ-ДОН", Донецьк - компанія, яка показала найбільше зростання обороту серед компаній України.

Після завершення офіційної частини відбулась урочиста вечеря, де учасники Дня дистриб'ютора мали можливість поспілкуватися в неформальній обстановці. Родзинкою вечора став виступ ді-джеїв Radio ROKS Сергія Кузіна і Соні Сотник.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5739
Aquatherm Kyiv 2024