Danfoss отримав нагороду Конфедерації датської промисловості за інноваційні розробки
Фото: Vents

Danfoss отримав нагороду Конфедерації датської промисловості за інноваційні розробки

Щороку Конфедерація датської промисловості (Confederation of Danish Industry) нагороджує компанію або людей, котрі показали кращий спосіб розвитку проектного співробітництва та впровадження інноваційного обладнання. І третій рік поспіль Danfoss Heating Solutions виграє змагання по інноваційному співробітництву між компаніями будівельного та проектного секторів.

У 2012 році переможцем став проект під назвою Solar Prism (Сонячна призма), розроблений спільно компаніями Danfoss і VELUX Group. Поєднуючи клімат в приміщенні і енергетичні компоненти, конструкція пропонує комбіноване рішення опалення, вентиляції і денного освітлення.

За словами Кіма Крістенсена, президента Danfoss Heating Solutions, саме такі рішення нам потрібно розвивати далі. `Це велика честь бути нагородженим знову і ще один доказ того, що в технологічному напрямі ми такі, якими потрібно бути: ми завжди попереду, якщо справа стосується інноваційних рішень, що поєднують оптимальний комфорт усередині приміщень і низьке енергоспоживання`, - говорить Кім. - Наш відділ Indoor Climate Solutions, де ми впроваджуємо кілька енергоулучшающіх компонентів відразу, був створений якраз для таких рішень. Danfoss розробляє відразу всі необхідні компоненти, починаючи від теплових насосів, систем вентиляції, систем опалення для перетворювачів і ще багато іншого. У нас дійсно є можливість створити правильні рішення для забезпечення комфортного навколишнього середовища для споживача і можливості швидкої установки для монтажника `.

Solar Prism встановлена на даху. Вона містить у собі такі енергетичні компоненти як насос, резервуар для гарячої води, перетворювач для конвертації сонячної енергії в електричну і систему вентиляції з рекуперацією тепла, яка автоматично переробляє тепло в повітрі. Ці компоненти надала компанія Danfoss, в той час як VELUX організувала оптимізацію архітектури та монтаж збірних елементів: ліхтарів, сонячних батарей і сонячних відбивачів.

 Solar Prism встановлена в Транборге (околиця Орхуса), Данія.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5581
Aquatherm Kyiv 2024