В регіонах солома придбала економічну привабливість
Фото: Центр відновлювальної енергетики

В регіонах солома придбала економічну привабливість

У ряді областей України запустили або планують до запуску великі заводи з виробництва паливних пелет, сировиною для яких послужить солома зернових або олійних культур. Солому планують закуповувати у сільгоспвиробників прилеглих районів, про це свідчать укладені контракти або домовленості.

Так, в кінці жовтня цього року був запущений завод з виробництва пелет у Вінницькій області. Завод належить компанії `Смарт Енерджі`, яка входить до групи `Смарт Холдинг`. Зараз експлуатується перша черга заводу `Він-Пелета` потужністю 75 тис. тонн на рік, а на повну проектну потужність в 150 тис. тонн на рік планують вийти наступного року.

Також, Хмельницька адміністрація поділилася планами україно-словацької компанії `Бегокон Україна` з будівництва паливних пелет в області. Планується, що готова потужність цього підприємства складе 35 тис. тонн в рік.

Якщо `Бегокон Україна` має намір збувати всю вироблену продукцію на території області, то `Смарт Енерджі` планують продавати пелети по всій країні і за кордоном. При цьому, `Смарт Енерджі` пішли далі і збираються паралельно запустити виробництво твердопаливних котлів, щоб пропонувати клієнтам повний комплекс послуг.

Будівництва подібних заводів слід чекати і в інших областях країни. Наприклад, `Смарт Енерджі` планують далі розвивати цей напрямок і збільшити кількість виробничих точок до десяти з сумарною проектною потужністю 1,5 млн. тонн пелет на рік.
Ідентифікатор: 5544
Теплоізоляція