Форум чистих технологій мінімізує вплив заходу на навколишнє середовище

Вперше в Східній Європі в рамках підготовки та проведення 2-го Міжнародного форуму чистих технологій EСOSMART-2012 (відбудеться 22-23 травня 2012 р. в Києві, готель `Прем`єр Палас`) транспортний супровід галузевого події буде повністю забезпечуватися електромобілями і автомобілями на біопаливі Е85 (вміст етанолу - 85%).

Як зазначила глава Оргкомітету проекту EСOSMART-2012, виконавчий директор IBCentre Юлія Березовська, метою проекту є мінімізація негативного впливу Форуму на навколишнє середовище, тобто зниження карбонового сліду проекту, а також популяризація транспортних засобів на альтернативних видах палива.

`Економічні та екологічні переваги використання електромобілів, а також автомобілів на біопаливі очевидні. При створенні відповідної інфраструктури зарядних і заправних станцій в Україні можна створити повноцінний ринок, що динамічно розвивається. Будуть вирішуватися і завдання зниження залежності від імпортних нафтопродуктів і екологічні проблеми великих міст. Також Україна потенційно може заявити про себе як гравець на ринку бюджетних електромобілів. Хто б і що б не говорив, а світовий автопром впевнено рухається в еру електромобілів `, - підкреслила експерт.

Зокрема, в рамках проекту будуть експлуатуватися вироблені в Гонконгу компанією BIO Avtomotiv електромобілі моделей Electric vehicle A-4 (трьохдверний хечбек, потужність електродвигуна - 10 КВт) і Electric vehicle A-5 (п`ятидверний хечбек, потужність двигуна - 12 КВт). Запас ходу даних автомобілів на одній зарядці складає близько 120 км. Час зарядки акумулятора від звичайної побутової розетки складає не більше 8:00.

Також в рамках Форуму EСOSMART-2012 будуть використовуватися автомобілі на біопаливі Е85 (Mitsubishi Lancer).

Біопаливні автомобілі та електромобілі будуть використовуватися Організаційним комітетом Форуму головним чином для організації трансферу учасників з аеропорту та залізничного вокзалу, а також в службових цілях в рамках підготовки події. В цілому в проекті буде задіяно 7 електромобілів і 4 авто на біопаливі.

Партнерами транспортного проекту ECOSMART-2012 виступили компанії `Біо Автомотив` (дилер електрокарів) і `Техінсервіс` (виробник біопалива).

Для обговорення питань інвестицій в український сектор чистих технологій, а також модернізації промислових підприємств та інфраструктури житлово-комунального господарства авторитетні галузеві фахівці, топ-менеджери і власники компаній, керівники профільних міністерств і відомств зберуться в рамках 2-го Міжнародного форуму чистих технологій в Україну EСOSMART -2012, який відбудеться 22-23 травня 2012 р. в Києві (готель `Прем`єр Палас`). Організатором форуму виступає IBCentre в партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5250
Теплоізоляція