Енергоефективний частотний перетворювач для систем вентиляції та кондиціонування
Фото: Siemens

Енергоефективний частотний перетворювач для систем вентиляції та кондиціонування

У Siemens Building Technologies розробили і представили модульний перетворювач частоти G120P для систем вентиляції та кондиціонування. Його модульність дозволяє легко замінювати окремі компоненти. Ступені захисту IP54 і IP55 дають можливість використовувати перетворювач в суворих умовах навколишнього середовища (до 60 0С).

Перетворювач частоти призначений для рішень, яким потрібен економічне, енергетично ефективне і просте в експлуатації рішення для насосів і вентиляторів.

Його діапазон потужностей від 0,37 до 90 кВт.

G120P адаптований до потреб насосних установок і вентиляційних систем, тому пропонує безліч функцій безпеки: може виявляти перевантажені двигуни насосів і негайно на це реагувати, наприклад, вимиканням насоса або вентилятора.
У системах вентиляції автоматично перемикається на аварійний режим у разі пожежі, що забезпечує свободу шляхів евакуації від диму.

Також прилад має різні функції підвищення ефективності використання енергії для роботи систем, серед яких сплячий режим, режим векторного управління. Останній адаптує намагніченість двигуна до часткового навантаження насоса або вентилятора, що підвищує ККД двигуна при частковому навантаженні і ефективність системи в цілому.

Моделі з високим захистом підрозділ компанії пропонує вже зараз, а пристрої з більш низьким класом захисту IP20, які адаптовані для монтажу на панелі, вийдуть на ринок в цьому році.
Ідентифікатор: 5226
Aquatherm Kyiv 2024