В агентстві Держенергоефективності підвели підсумки за 2011 рік
Фото Держенергоефективності

В агентстві Держенергоефективності підвели підсумки за 2011 рік

У Державному агентстві з енергоефективності і енергорозвитку України підвели підсумки на цей рік і озвучили їх на прес-конференції.

Як зазначив глава агентства, цього року вдалося поліпшити партнерські відносини з бізнесом, про що свідчать активізація впровадження енергоефективних проектів та збільшення обсягу інвестицій у них.

Також показовим є проведення першого відкритого конкурсу з відбору проектів для їх фінансування з бюджету. Всього на конкурс було надано 215 проектів з 16 областей України, з яких було відібрано 175 проектів на суму близько 230 млн. грн.

Якщо розглядати їх з технологічної точки зору, то 102 проекти передбачають впровадження електричного теплоакумуляційного обігріву та гарячого водопостачання, 45 - модернізація об`єктів комунального господарства, 25 проектів - використання теплових насосів і 3 - когенераційні технології.

А впровадження регіональних і галузевих програм дозволило тільки в першій половині 2011 року заощадити 0,8 млрд. м3 газу. В області поновлюваних джерел до кінця цього року Україна повинна досягти виробництва близько 340 млн. КВт/год електроенергії. У 2012 році цей показник збираються збільшити до 1 млрд. КВт/год.
Ідентифікатор: 5064
Теплоізоляція