В Україні будуть вирішувати проблему водовідведення

В Україні будуть вирішувати проблему водовідведення

Кабінет Міністрів України затвердив Концепцію Загальнодержавної програми розвитку і реконструкції централізованих систем водовідведення населених пунктів України на 2012-2020 роки (реєстраційний номер розпорядження 1004-р від 22 серпня 2011 року).

Проблема водовідведення вже гостро стоїть на розпорядку дня, оскільки складний інженерний комплекс водовідведення в Україні налічує 50,8 тис. кілометрів мереж, 3,2 тис. насосних станція і 1,3 тис. каналізаційних очисних споруд, істотна частина яких відпрацювала нормативний термін і потребує оновлення. При цьому 12 міст, 345 селищ міського типу і 95% сіл не оснащені централізованими системами каналізації, а в 187 міських населених пунктах очисні каналізаційні споруди працюють неефективно.

Згідно з концепцією на найближчі роки планується збільшити обсяг будівництва і реконструкції центральних систем водовідведення, а також розробляти ефективні технології очищення промислових стічних вод та утилізацію їх опадів.

Програма дозволить підвищити показники безпеки централізованих систем водовідведення та запобігати аварійним ситуаціям і мінімізувати їх наслідки.
Ідентифікатор: 4997
Aquatherm Kyiv 2024