У Запорізькій області затверджено Програму технічної модернізації комунальної теплоенергетики на 2011 - 2015 роки
Дмитро Капустін

У Запорізькій області затверджено Програму технічної модернізації комунальної теплоенергетики на 2011 - 2015 роки

На розвиток альтернативної енергетики і, як наслідок, більш економічну і ефективну роботу теплопостачальних підприємств спрямована Програма технічної модернізації комунальної теплоенергетики Запорізької області на 2011 - 2015 роки `, яку сьогодні затверджено на сесії обласної ради.
Програма, яка розроблялася за участю Інституту технічної теплофізики Національної Академії наук України, передбачає заміну застарілих газових котлів на сучасне обладнання, ремонт тепломереж, переклад частини соціальних бюджетних об`єктів на електричне опалення.
Саме цей перехід з газового на електричне опалення викликав найбільше питань з боку депутатів облради.
`По-перше, використання електричної енергії дійсно більш економне завдяки нічним тарифом. Вночі накопичується потрібна маса, яка вдень обігріває приміщення, а електрична енергія не використовуються, - пояснив начальник управління ЖКГ Запорізької облдержадміністрації Дмитро Свіркін. - По-друге, ціна газу постійно і використання електричної енергії за визначенням є більш дешевим. По-третє, по кожному об`єкту ми консультувалися з представниками місцевих органів влади, вивчали особливості будівель і т.п. `.
За підсумками обговорення депутати обласної ради майже одноголосно затвердили `Програму технічної модернізації комунальної теплоенергетики Запорізької області на 2011 - 2015 роки`.
Ідентифікатор: 4963
Теплоізоляція