Власна енергоефективна продукція звільниться від податків на 80%

Власна енергоефективна продукція звільниться від податків на 80%

Як повідомляє Перший віце-прем`єр-міністр Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, Уряд затвердив перелік товарів власного виробництва 80% прибутку від продажу яких на території України звільняється від оподаткування.

У перелік потрапили енергоефективні та енергозберігаючі товари (32 види товарів), а також матеріали та обладнання для альтернативної енергетики. Мова йде про котлах і газогенераторах з ККД 80-85% і вище, що працюють на біомасі, установках для виробництва біопалива, гідротурбінах для малих гідроелектростанцій, сонячних колекторах і фотоелектричних перетворювачах з високим ККД, вітрогенератори, теплонасосах, світлодіодних приладах, спеціальних теплоізоляційних матеріалах - флоат -скло, піноскло і подібне.

`Тільки розвиток вітчизняних технологій та відповідного масового виробництва дозволить отримати запланованих нами структурних зрушень в економіці. Це реалізація положень Податкового кодексу для підтримки вітчизняного високотехнологічного машинобудування. Вивільнені у зв`язку з наданням податкових пільг, підприємства зможуть спрямувати саме на розвиток такого виробництва `, - заявив Андрій Клюєв.

В уряді не виключають доповнення списку.
Ідентифікатор: 4960
Теплоізоляція