Systemair зайняв лідируюче місце в Росії на ринку конвекторів
Фото Systemair

Systemair зайняв лідируюче місце в Росії на ринку конвекторів

У липні 2011 року компанія DISCOVERY Research Group провела дослідження російського ринку електричних і повітряних обігрівачів. Однією з основних причин стрімкого зростання популярності електричного опалення є невисока вартість енергоносія. В останні роки різниця у вартості природного газу та електрики відчувається не так сильно. Крім того, електрика в Росії як і раніше коштує недорого і в абсолютних значеннях, незважаючи на щорічні підвищення тарифів.

Конвектори в Росії в останні роки досить сильно потіснили популярні за радянських часів масляні радіатори, нагрівальні предмети за допомогою теплової радіації, тобто перенесення тепла від нагрітих об`єктів до холодних за допомогою довгохвильового випромінювання з незначним нагріванням повітряного простору між ними.

В даний час в число найбільш великих виробників електричних і повітряних обігрівачів входять наступні компанії:
- Systemair
- Nobo
- Group Atlantic
- Engy
- 2VV

В якості основних об`єктивних факторів, що впливають на ринок, можна назвати стан будівельної галузі та загальноекономічну ситуацію в країні та світі, в тому числі, опосередковано, - параметри платоспроможного попиту.

Російський ринок опалювального обладнання поки знаходиться лише на початковому етапі посткризовому. За оптимістичними прогнозами його повне відновлення відбудеться до кінця 2011 р., за песимістичними - до 2014 р. І це пов`язано з існуючою інерцією спаду 2008-2009 рр.., А також із залежністю від стану будівельного ринку.

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 4892
Теплоізоляція