На території України розпочато модернізацію газопроводу
Фото: Урядовий портал

На території України розпочато модернізацію газопроводу

Україна розпочала проект `Модернізація та реконструкція магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород`.
Роботи з реконструкції проводить `Нафтогаз`, яка вже залучилася підтримкою Європейського банку реконструкції і розвитку. Кредит буде надано на строк 15 років.

Проект разрахований на 9 років і в першу чергу, яка разрахована на 3 роки, буде вкладено понад 538.87 мільйонів доларів, з яких 230.87 мільйонів - власні кошти і 308 - кредитні.

Модернізація магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород збільшить ефективність транзиту палива до Європи одним із найбільших діючих маршрутів, зменшить негативний вплив на довкілля. Зокрема, буде мінімізовано ризики постачання природного газу європейським споживачам через територію України. Передбачено реконструкцію лінійної частини (заміна ізоляції та переукладання труби) газопроводу з допоміжними об`єктами, модернізацію та реконструкцію компресорних станцій, системи лінійної телемеханіки та зв`язку.

Як зазначив Прем`єр-міністр Микола Азаров: `Ми неодноразово запрошували Росію брати участь у модернізації нашої газотранспортної системи. Проте, коли ми це робили на словах, а самі не докладали матеріальних зусиль і витрат, Росія реагувала так, як вона реагувала. А зараз для наших російських колег очевидно, що ми цю роботу розпочали за участю наших європейських партнерів. Думаю, що зараз позиція Росії зміниться з огляду на наші практичні кроки`.

Магістральний газопровід Уренгой-Помари-Ужгород проходить територією десяти областей України: Сумської, Полтавської, Черкаської, Київської, Вінницької, Хмельницької, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської.

Протяжність газопроводу територією України – 1160 км, діаметр – 1420 мм, робочий тиск 7,5 атм.
Ідентифікатор: 4872
Теплоізоляція