Ринок сантехніки в Росії після кризи відновлюється нерівномірно

У 2010 році російський ринок сантехнічного обладнання, як показує дослідження інформаційного агентства КредІнформ `Ринок санітарно-технічного обладнання (сантехніки) в Росії та регіонах`, починає відновлюватися після кризи, що відзначився спадом у виробництві та продажу.

Найбільш стабільним сегментом ринку сантехніки за підсумками 2006-2010 рр.. є ринок санкераміки: середньорічний темп приросту місткості ринку у вартісному вираженні за розглянутий період склало близько 11%. Аналогічний показник по сегменту металевої сантехніки склав 3,2%, при цьому зростання виробництва здійснюється в основному за рахунок ванн з чорних металів.

Цікаво, що в товарній групі ванн стрімко зростає частка акрилових виробів. Сегмент полімерної сантехніки, представлений акриловими ваннами, душовими кабінами і куточками, в цілому є найбільш динамічно розвиваються на російському ринку сантехніки. Проте переважну частину попиту задовольняється за рахунок імпортних поставок (з Китаю, Гон-Конга, Чехії).

Сегмент змішувачів також в основному представлений імпортними виробниками (близько 80% від загального обсягу ринку). Причому посилення впливу імпорту (в середньому на 30% щорічно у 2006-2010рр.) Внаслідок конкурентних переваг зарубіжної продукції приводить до зниження вітчизняного виробництва (в середньому на 10% на рік за аналогічний період).

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 4787
Aquatherm Kyiv 2024