Росія: Майбутнє за пластиковими трубами

Ринок пластикових труб і фітингів досить перспективний. До такого висновку прийшли аналітики ІА `КредІнформ`, провівши комплексне маркетингове дослідження `Ринок пластикових (полімерних) труб і фітингів в Росії та регіонах: стан, тенденції та перспективи його розвитку`.

Знос мереж водопроводу в Росії оцінюється в 65%, мереж каналізації та теплових мереж - у 63%. Притому протяжність водопровідних мереж Росії становить 535 тис. км, теплових мереж - 250 тис. км. Це створює великі перспективи в плані заміни застарілих сталевих і азбесто-цементних труб на нові пластикові труби з термопластів.

За оцінками експертів ринку, частка труб з полімерних матеріалів у загальному обсязі споживання труб складає всього близько 10%. Якщо порівнювати ці показники з європейськими (ПВХ - 30%, поліетилен - 25%), то потенціал російського ринку пластикових труб і фітингів з термопластів величезний.

До ключових факторів, які будуть впливати на розвиток російського ринку в 2011 р., можна віднести: виділення державою коштів на ремонт і модернізацію застарілих інженерних мереж, збільшення обсягів іпотечного кредитування, посилення імпортозаміщення та інш.

Відзначається також тенденція підвищення середніх цін на пластикові труби й фітинги із термопластів. У 2010 р. ціни на цю продукцію в порівнянні з 2009 р. зросли на 15%. У 2011 р, за рахунок подальшого підвищення попиту і посилення інфляційних процесів, загальне зростання цін прогнозується на рівні 5-10%.

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 4753
Aquatherm Kyiv 2024