Експорт німецького обладнання з переробки пластмас і гум виріс на 25,6%

У минулому році Китай став головним ринком збуту для полімерного обладнання під маркою `Зроблено в Німеччині`. Експорт з Німеччини зріс на вражаючі 64,4%, загальна сума поставок обладнання склала 587,2 млн. євро.

`Таке зростання з лишком заповнив занепад попереднього року`, - сказав Ульріх Райфенхойзер (Ulrich Reifenhäuser), голова асоціації виробників обладнання з переробки пластмас і гум VDMA. `У грошовому вираженні обсяг експорту лише трохи менше рекорду 2004 року`.

Різке зростання продажів в 60,4% був відмічений в Східній Азії в цілому, поставки до Республіки Корея і Тайвань виросли в середньому на 141,4 та 33,4% відповідно. Частка Азії в експорті Німеччини зросла до 37,8%.

Експорт німецького обладнання з переробки пластмас і гум виріс на 25,6% в 2010 році. Відповідно до даних, поданих у Федеральне Статистичне Управління, загальний обсяг експорту склав 3,312 млрд. євро. Роком раніше закордонні поставки скоротилися на 33,9%. `Незважаючи на довгоочікуване зростання, ми все ще відстаємо від рекордної цифри в 3,989 млрд. євро, досягнутої в 2008 році`, пояснив Торстен Куман (Thorsten Kühmann), керуючий асоціації VDMA.

Майже всі регіони, які є ринками збуту, внесли свій внесок до цього зростання. Експорт до 27 країн Євросоюзу зріс на 16,3%, на першому місці Франція та Італія, на третьому - Польща. Експорт в інші країни Європи зріс на 16,6%. Незважаючи на чергове падіння продажів, Росія залишається найважливішим клієнтом в цьому регіоні, обсяги покупок Туреччини при цьому майже подвоїлися. У південній Африці Єгипет зайняв місце основного ринку збуту. У Північній Америці (30,3%) замовлення із США виросли майже на третину, а зростання від Центральної Америки (25,1%) відобразив зростаючий попит з Мехіко. `Постачання до Бразилії, що виросли майже вдвічі, вносять значний внесок у загальний приріст Південної Америки в розмірі 60,7%`, сказав Ульріх Райфенхойзер, задоволений станом речей. Основну частку приросту Центральної та Південної Азії (15,1%) забезпечує Індія, яка займає третє місце в першій десятці світу. Серед клієнтів у Південно-Східній Азії очевидний лідер - Індонезія.

Ситуація на Близькому і Середньому сході більш спокійна, показники впали на 12,9% в порівнянні з минулим роком, основні ринки - Саудівська Аравія, Іран і ОАЕ - сприяли цьому зниження.

Постачання зарубіжних виробників полімерного обладнання замовникам в Німеччині в 2010 році також відновилися. Хоча імпорт виріс на 17,5% до 633 млн. євро, також відчувається зменшення докризової цифри в 851 млн. євро. У результаті перевищення вартості експорту полімерного устаткування над імпортом знову збільшилася.

http://plastinfo.ru/
Ідентифікатор: 4734
Aquatherm Kyiv 2024