Янукович зажадав розібратися з тарифами ЖКГ

Президент України Віктор Янукович зажадав від уряду і місцевої влади виваженої та справедливої політики у сфері ЖКГ. `Прошу Уряд терміново проаналізувати реалізацію Закону України` Про Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України `та вжити невідкладних заходів для повноцінної реалізації повноважень регулятора в сфері житлово-комунального господарства. Ситуація, яка зараз існує, - неприпустима`, - сказав Президент виступаючи на Раді регіонів.


Як повідомляє офіційний сайт Президента, глава держави зазначив, що необхідно на законодавчому рівні визначити чіткі взаємовідносини між центральними і місцевими органами влади в процесі формування тарифів та їх відповідальність за прийняття відповідних нормативно-правових актів.


Тому Президент вимагає від Уряду, керівників органів місцевого самоврядування посилити контроль за формуванням тарифів на комунальні послуги. Глава держави звернувся до Прем`єр-міністра з проханням взяти цю роботу під особистий контроль і відзначив, що її успішність буде визначати ставлення людей до влади в регіонах.


`Безумовно, розвиток регіонів повинен мати стратегію і чіткий план її реалізації. І розробити її потрібно терміново, враховуючи вже існуючі концептуальні напрацювання. Комітет з економічних реформ, уряд повинні невідкладно розпочати відповідну роботу. Кожен регіон повинен вийти на власну стратегію розвитку, яка грунтувалася б на пріоритетах і завданнях Програми економічних реформ на 2010 - 2014 роки `Забезпечене суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава`, і стала своєрідною складовою загальнодержавної регіональної стратегії. Окремі регіони, зокрема - Автономна Республіка Крим, вже вийшли на такі напрацювання. І їхній досвід буде надзвичайно корисним для інших.


За словами Віктора Януковича, разом із загальними питаннями регіональної політики є ряд конкретних і дуже болючих проблем. Зокрема - це питання тарифної політики у сфері надання комунальних послуг. `Воно є найбільш чутливим для регіонів і болючим для людей. Я на цьому роблю акцент`, - додав Глава держави.


Президент нагадав, що згідно із законодавством повноваження щодо затвердження тарифів на комунальні послуги покладено на органи місцевого самоврядування і державний колегіальний орган з регулювання ринку комунальних послуг.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 4639
Aquatherm Kyiv 2024