Вартість поліпропілену росте в Європі

У середині грудня стало ясно, що в січні європейських виробників поліпропілену (ПП) очікує значне збільшення витрат. Тим не менш, повною несподіванкою стало подорожчання пропилену (С3) майже в три рази. Реакцією більшості виробників полімеру став оголошений зростання цін на 120 євро. Перші угоди в січні подорожчали щодо грудня на 100-110 євро за тонну.

У першої половини січня більшість постачальників поліпропілену могли задовольнити поточний попит без істотних затримок. Проте в європейській схемі виробництва є кілька проблем. Як і раніше зберігається дефіцит ПП через форс-мажору на виробництві Total, що чинить тиск на інших постачальників. Sabic в даний час також стикається з проблемами виробництва сополімеру на Гелені.

Попит на полімер поступово знижується. З-за високих цін переробники ПП купують тільки необхідною для виконання замовлень обсяг термопласту. У перший тиждень січня торгівля була дуже млявою, хоча на другому тижні місяця замовлення в рамках підготовки до сільськогосподарського сезону почали рости.

http://plastinfo.ru/
Ідентифікатор: 4634
Aquatherm Kyiv 2024