Хімія для промивки котлів

Немає в наявності
Хімія для промивки котлів
У народному господарстві (промисловість, комунальне господарство) активно використовуються різні види теплообмінного обладнання.
Перш за все, це водогрійні котли і парові котли низького, середнього і високого тиску. Для процесів енергообміну між теплоносіями використовуються різні теплообмінники.

Вода і водяна пара, що традиційно використовується в теплоенергетичному господарстві, поряд з незаперечними перевагами (висока теплоємність і пожежна безпека) має високу корозійну активність. Крім того, при нагріванні непідготовленої води неминуче випадання солей жорсткості. Традиційні методи зменшення жорсткості води (пом'якшення, іонітні обробка і т. п.) не завжди допомагають, оскільки часто мають місце проскоки солей жорсткості через іоніти або неповне усунення залишкової жорсткості. Крім того, часто не усуваються інші забруднення - силікати, органічні забруднення.

Утворені відкладення сприяють забиванню ефективних просвітів обладнання, заносу в застійні зони, і найбільш теплонапружені ділянки. Накопичення відкладень призводить до погіршення теплообміну, перевитрати тепло- та енергоносіїв, електроенергії на прокачування води, можливого прогорання стінок теплових установок, які працюють в інтенсивному тепловому режимі і можливе створення аварійних ситуацій.

Єдиним виходом для попередження подібних явищ є здійснення періодичних хімічних відмивок.

Для здійснення хімічних відмивок пропонуємо Вашій увазі засіб «ЛВХ-5.1»
Миючі розчини на основі засобу «ЛВХ-5.1» застосовуються для видалення відкладень всіх типів з поверхонь (солі жорсткості, водний камінь, продукти корозії, молочні забруднення і т. п.), крім оцинкованого обладнання.

«ЛВХ-5.1» рідкий концентрат, що містить активні речовини, диспергатори і інгібітор корозії. На його основі готуються 5-10% миючі розчини шляхом розчинення розрахункової кількості засобу в воді. Для особливо важких забруднень допускається використання розчинів з більшою концентрацією аж до використання нерозбавленого концентрату.
Розрахунок необхідної кількості засобу для відмивання виконується виходячи з площі обладнання, товщини і складу накипу, яка визначається аналітично по контрольних «вирізки» і / або за наданими зразками відкладень.

Контроль за ходом відмивання можна здійснювати наступними способами:
- візуальний контроль за внутрішніми поверхнями теплообмінної техніки до і після відмивання:
- припинення газовиділення. Після зникнення піни слід продовжувати циркуляцію миючого розчину мінімум три години, після чого розчин злити:
- зміна гідравлічного опору. При досягненні перепаду тиску близького до паспортного, промивку можна вважати закінченою.
- зміна рН розчину для промивання.

Відпрацьований розчин для промивання зливається в міську хозфекальну каналізацію або подається на очисні споруди промислового підприємства.
«ЛВХ-5.1» є малотоксичним, повністю біорозкладаним хімічним продуктом, а водні розчини на його основі не порушують режиму роботи очисних споруд.

Також наше підприємство високоякісно надає послуги з промивки парових та водогрійних котлів, теплообмінників різних конструкцій і обсягів.
Проведення хімічних промивок реагентами серії «ЛВХ» дозволить інтенсифікувати процеси теплообміну, заощадити на енергоносіях, значно збільшити термін служби котлового і теплообмінного обладнання, а також попередити порушення теплового режиму і виробничого процесу, можливого розвитку аварійних ситуацій.
Технічні характеристики
Артикул87066
Умови постачання
Доставкадоставка по країні
Наявність на складіприсутній на складі
Оновлення: 30.01.2023
Додано: 13.12.2016
Ідентифікатор: 87066
Теплоізоляція