Вогнетривкі суміші (глина, мертель, шамот)

Немає в наявності
Продавець: SAMTEPLOBUD
Вогнетривкі суміші (глина, мертель, шамот)
ГЛИНА ВОГНЕТРИВКА ШАМОТНА:
• Вогнетривкі глини являють собою тонкообломочного осадові гірські породи різного хіміко-мінерального складу, що зустрічаються в природі в пухкому або ущільненому стані. При випалюванні вони втрачають хімічно зв'язану воду і при подальшому підвищенні температури набувають механічну міцність, властиву каменю.

МЕРТЕЛЬ ШАМОТНИЙ МШ-18, МШ-36, МШ-39:
• Мертель застосовують при кладці промислових печей і пристроїв, наприклад: шамотні і високоглиноземисті - в доменних печах і воздухонагревателях, сталерозливних ковшах, динасові - в коксових печах, магнезіальні - в мартенівських печах, міксерах і т.д. Розчин необхідної консистенції з мертеля з водою (рідше з іншими рідинами) готують зазвичай на місці робіт по виконанню кладки деякі спеціальні мертели, в тому числі вогнетривкі цементи, іноді постачають в розведеному вигляді.
• Оптимальна температура при використанні мертеля в кладці - +20.. + 30 ° С. Забезпечує високу міцність і надійність одержуваних виробів і виключає вихід того чи іншого матеріалу через заповнені шви, що має особливу важливість при зведенні печей і виготовленні ковшів.

ПОРОШОК ШАМОТНИЙ:
Шамот - вогнетривка глина або каолін, обпалені до втрати пластичності, видалення хімічно зв'язаної води і тією чи іншою мірою спікання. Іноді шамотом називають також деякі інші вихідні матеріали для виробництва вогнетривів, обпалені з метою окускования порошків (нерідко в суміші з глиною) і стабілізації властивостей матеріалу (Високоглиноземисті, корундовий, цирконовий «шамот»).
У практиці художньої кераміки шамотом часто називають пластичну масу на основі глин різного складу з додаванням 30-40% власне шамотної крихти розміром 0,2-2,5 мм, а також готові обпалені вироби з цієї маси: шамотні вази.
Шамот отримують випалюванням (переважно при 1300-1500 ° С) в обертових, шахтних або інших печах вихідної сировини у вигляді природних шматків або брикетів, приготованих на стрічкових, вальцевих і інших пресах. Ступінь спікання шамоту характеризується водопоглинанням, яке зазвичай становить від 2-3 до 8-10% (для «нізкожжённого» шамоту 20-25%).
Після дроблення і подрібнення шамот застосовують в якості охляли (зменшення пластичності і усадки при сушінні і випалі) компонента шамотних мас при формуванні виробів (або, відповідно, високоглиноземистих та інших вогнетривів), виготовленні мертелей, торкрет-мас, як заповнювач вогнетривких бетонів і т. Д.
Технічні характеристики
Артикул101454
Умови постачання
Доставкадоставка по країні
Наявність на складіприсутній на складі
Оновлення: 26.03.2021
Додано: 26.03.2021
Ідентифікатор: 101454
Теплоізоляція