Нова розробка ТМ Вдох-Нова для об'ємної дезінфекції повітря, поверхонь вентиляційних каналів
Сергній Іванович
Водяний дезінфікуючий туман УЗГВА ТМ Вдох-Нова

Нова розробка ТМ Вдох-Нова для об'ємної дезінфекції повітря, поверхонь вентиляційних каналів

Що таке об'ємна дезінфекція повітря і поверхонь ультразвуковими генераторами водяного аерозолю УЗГВА від ТМ Вдих-Нова.

Існує безліч способів дезінфекції повітря і поверхонь. Умовно їх можна розділити на обробку хімічними дезінфікуючими засобами і обробка засобами природного фізико-хімічного впливу - обробка ультрафіолетом, озонування, розпорошення аромамасел-фунгіцидів, іонізація повітря легкими негативними аероіонами, термічне обкурювання дезинфікуючим димом, електростатична очищення від пилових аерозолів і суспензій. Практично все це обладнання за останні 15 років нами доводилося проєктувати, виготовляти і продавати, але поговоримо зараз про дуже цікавий метод дезінфекції - дезінфекція повітря водяним аерозолем дезінфікуючих засобів, тобто об'ємна дезінфекція повітря.

    У період загострення впливу вірусів і бактерій великий інтерес представляє так звана об'ємна дезінфекція повітря і прихованих поверхонь - повітропроводів, вентиляційні решіток і кондиціонерів ультрамілким дезинфікуючим туманом. Віруси, бактерії, патогенна мікрофлора знаходиться в повітрі разом з їх носіями-переносниками, аерозолями. І нейтралізувати їх можна тільки видаливши з поверхні (миття поверхні), а в повітрі - осадити, або впливати - "приліпити" до носія дезінфікуючу частку.

Почнемо з того що в Методичних рекомендаціях щодо застосування того чи іншого дезинфікуючого засобу (його водного розчину певної концентрації) вказані не тільки 1.концентрація кошти, 2.перечень хвороботворних вірусів, мікробів, патогенів та т.д. 3. області застосування а й 4. методи його застосування - мити, протирати, зрошувати, розпилювати. Так ось розпорошувати в повітрі дез.засоби можливо різними способами - наприклад механічні пульверизатори, форсунками високого і низького тиску, а також ультразвуковим генераторами водяного аерозолю.
При механічному розпиленні утворюються краплі аерозолю більше 200 мкм, які як правило зрошують поверхню. Кількість утворених водяних крапель такого дез. аерозолю в об'ємі повітрі незрівняно нижче! кількості природного аерозолю в повітрі приміщення, який потенційно є переносником і хранителем патогенної флори - вірусів, бактерій, хвороботворних мікробів. Чим нижче дисперсність - діаметр мікро крапель, тим вони порівнянні з природним аерозолем. Розпилення форсунками високого тиску формують краплі 50-100 мкм, які підвищують ймовірність дезінфекції всього обсягу.
Ультразвуковий водяний аерозоль генерується обладнанням Вдих-Нова має діаметр крапель 1-7 мкм. Такий аерозоль-туман повністю проникає в весь обсяг приміщення і дуже важливо, проникає в приховані порожнини і поверхні. При цьому відбувається Дезінфекція Повітря в Об'єму, тобто дезінфікуючих ультрадрібних крапель так багато і вони настільки малі, що більшість хвороботворних частинок повітря поєднуються (прилипають) з дезінфікуючими крапельками води, і нейтралізуються. Особливість ультразвукового дезинфікуючого туману в тому, що він тривалий час перебуває в повітрі, не осідає, добре летючий - швидко поширюється по приміщенню, проникає в усі приховані порожнини, порівняємо з діаметром аерозолю переносника хвороботворних вірусів, бактерій, патогенних мікробів. При цьому відбувається підвищення вологості повітря, а значить знижується летючість патогенного аерозолю.

Для об'ємної дезінфекції повітря приміщень і поверхонь ультразвуковим генератором водяного аерозолю УЗГВА Вдих-Нова необхідно використовувати водні розчини дезінфікуючих засобів на основі Чверть амонієвих сполук або аналогічних. Розпорошуються дезінфікуючі розчини повинні бути дозволені до застосування на території України і готуються в концентраціях зазначених в їх Методичних рекомендація щодо застосування. Наприклад Кондеклін, Максісан, тетраміно і інші.
Як експірементальних досліджень нами використовувалася перекис водню 5% і більше, спирти, розчини кислот. Однак розпорошення даних коштів вимагає досліджень і виготовлення спец. обладнання.

Також за допомогою ультразвукових генераторів - розпилювачів дезінфікуючих аерозолів можливо обробляти повітроводи, інженерні з'єднання, обладнання для харчового виробництва, вентиляції та кондиціонування повітря, "чисті кімнати", санітарні бокси. При цьому дезінфікуючий водяний туман-аерозоль направляється локально на поверхню або об'ємно - повітря всього приміщення. Для дезінфекції вентиляційних повітропроводів, кондиціонерів керуються розробленими нами рекомендаціями. Розпилення в повітрі лікувально-профілактичних засобів з метою інгаляційного вдихання людини або тварин можливо робити тільки строго з рекомендаціями щодо застосування виробників даних коштів, і тільки їх водні розчини.

Нами представлені ультразвукові генератори водяного аерозолю ТМ Вдих-Нова різної конструкції, продуктивності, виконання та призначення. Їх можна застосовувати в стаціонарному варіанті, переносному, з зовнішнім або вбудованим резервуаром дезинфікуючого розчину.

Вдихніть новаторські технології в ваше життя.

Ультразвукові генератори водяного аерозолю виробляються нами згідно ТУ з 2010 р Сертифікат відповідності UA1.007.0110803-12 від 07.2012 р Генератор виготовляється в кліматичному виконанні УХЛ категорії розміщення 4.2 по ГОСТ 15150 (температура навколишнього повітря від плюс 10 до плюс 40 °С і відносна вологість повітря 98% при температурі 25 °С).
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 248 XX XX +380 44 248 2332
+380 44 248 XX XX +380 99 735 5187
+380 44 248 XX XX +380 67 467 4620
Ідентифікатор: 9052
Теплоізоляція