Нова послуга ОВЕН: моніторинг холодильних камер в хмарному сервісі

Нова послуга ОВЕН: моніторинг холодильних камер в хмарному сервісі

Зберегти продукт - пріоритетне завдання компаній з реалізації та виробництва продуктів харчування, а також фармакології. Для цього використовуються пристрої контролю температури, вологості повітря та інших параметрів. Їх перевага в тому, що під час виникнення аварійних ситуацій спрацьовує автоматика, вмикається світлова або звукова сигналізація. Але все ж є і мінус - обслуговуючий персонал не завжди присутній на місцях. Наслідком чого є значні збитки від псування продукту через несвоєчасну реакцію на аварійну ситуацію.

Опис автоматизованого процесу

Компанія ОВЕН пропонує рішення для моніторингу температури холодильних камер, використання якого дозволить завжди тримати під контролем температуру зберігання продукції.
Моніторинг холодильних камер здійснюється в хмарному сервісі. У базовій комплектації система дозволяє під'єднати до восьми холодильних камер. Виміряні значення температур передаються на сервер для архівації та відображення online. Зв'язок з сервером здійснюється по каналу GPRS або Ethernet.
Передбачається налаштування аварійних повідомлень за параметрами, що потрібні користувачеві. Оповіщення відбувається по e-mail, на ПК або смартфон.
На стіні кожної холодильної камери розміщується по одному датчику температури ОВЕН ДТС125Л, сигнали від яких надходять на модуль аналогового вводу ОВЕН МВ110-8А. Виміряні значення передаються в хмарний сервіс. Впровадження системи не вимагає заміни поточної автоматики і виконується штатним працівником підприємства.

Можливості системи

• Розмежування прав для різних груп користувачів – доступ за паролем.
• Наявність архіву подій в графічному і табличному вигляді.
• Аварійні повідомлення по кожній холодильній камері (через Telegram, E-mail, Push-повідомлення).
• Інтеграція в SCADA-систему з підтримкою технології ОРС.
• Безкоштовне зберігання архіву вимірювань на серверах ОВЕН терміном до 90 днів з подальшою заміною старих даних новими.
• Можливість розширення системи при підмиканні додаткових модулів МВ110-8А.

Запропоноване рішення від компанії ОВЕН дає змогу контролювати температуру в холодильних камерах, оперативно реагувати на аварійні ситуації, тим самим захищаючи підприємство від збитків, що пов’язані з псуванням продукції. Результати вимірювань автоматично протоколюються, що є підтвердженням якості зберігання продукції, та доступні з будь-якого пристрою, що має вихід в інтернет. Впровадження системи не вимагає заміни поточної автоматики і виконується штатними працівниками підприємства.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 8815
Aquatherm Kyiv 2024