Нові труби армовані базальтом та скловолокном

Нові труби армовані базальтом та скловолокном

Поліпропіленові труби - продукція, що застосовується практично у всіх сучасних комунікаціях при монтажі внутрішнього опалення, гарячого та холодного водопостачання.
Не так давно на ринку поліпропіленових труб була представлена ​​чергова новинка. Труба поліпропіленова армована базальтовим волокном. Даний вид труб виготовляється з матеріалу PP-RCT. Це тришарова труба - 2 шари поліпропілену, які посилені шаром базальтового волокна, яке у свою чергу, базується на отриманні розплаву базальту відповідного хімічного складу. Виробники труби армованої базальтом стверджують, що властивості базальтового волокна значно перевершують властивості скловолокна. Наприклад, на розрив і розтягнення міцніше на 20%.
Компанія ЛІОН є виробником класичних труб ППР армованих скловолокном. Труба, армована скловолокном, також має тришарову структуру - шар поліпропілену PP-R, потім шар скловолокна, який становить з основою єдине ціле і просочений пластикової масою в співвідношенні 20 на 80% (20 - скло, 80% - поліпропілен). Така масова частка добавки зі скловолокна забезпечує заявлений коефіцієнт лінійного температурного розширення, а саме 0,1 см на 1
Однак, при більш детальному порівнянні труби армованої скловолокном і базальтом, можна виділити наступне:
Товщина стінки (пропускна здатність, маса) обох видів труби однакова.
Також, при рівних умовах експлуатації ідентично теплове лінійне розширення, яке становить близько 0,05 мм / м * С.
Туба, армована скловолокном, як і труба, армована базальтовим волокном досить проста в монтажі і не вимагає додаткової підготовки до зварювання.
Обидва виконання труби відрізняються достатньою міцністю і високою термостійкістю - НЕ провисають при експлуатації в умовах високих температур.
Принципова відмінність труб, армованих скловолокном і базальтам у самому пластику, із якого виготовлені труби. У матеріалі PP-RCT збережені всі переваги класичного PPR, проте виробники стверджують, що за рахунок підвищення кристалізації вдалося домогтися підвищеної стійкості до високих температур і тиску.
Також, необхідно відзначити, що при тих же технологічних параметрах труба, армована скловолокном на порядок дешевше труби армованої базальтом.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 56 373 XX XX +380 56 373 8783
+380 56 373 XX XX +380 67 632 5256
+380 56 373 XX XX +380 56 373 8783
Ідентифікатор: 7913
Теплоізоляція