Сонячний колектор для опалення в Україні

Сонячний колектор для опалення в Україні

У зв'язку із зростанням цін на енергоносії в Україні, в нашу компанію все частіше звертаються замовники із запитом доповнити існуючу систему опалення тепловим насосом або сонячними колекторами. Якщо раніше покупці задавалися питаннями про економічний ефект і окупності, то зараз ці питання практично не задаються - просто йде пошук альтернативи газу.

Ми рекомендуємо для нагріву гарячої води або підтримки температури в басейні сонячні колектори, а для опалення - теплові насоси. Але найбільший економічний ефект досягається, коли це обладнання встановлюється в комплексі. Сонячні колектори виробляють тепло, що дозволяє покрити до 60% енергії на гаряче водопостачання, в той час як теплові насоси перетворюють тепло, дозволяючи значно економити, використовуючи в якості ресурсу навколишнє середовище - тепло повітря.

Ми доповнили нову пропозицію і пропонуємо існуючу систему також укомплектувати накопичувальним баком акумулятором з одним теплообмінником, через який циркулює незамерзаюча рідина (пропіленгліколь). Пропіленгліколь проганяється насосом через сонячний колектор відбираючи тепло і нагріває воду в баку. Така система працює повністю в автоматичному режимі і управляється контролером, який оснащений датчиками температури в баку і на виході сонячного колектору. Резервний догрів здійснюється за допомогою існуючого газового котлу.

Аркодан пропонує Вам розробити проект системи опалення та гарячого водопостачання (ГВП) як з використанням сонячних колекторів, так і теплових насосів (а також газових і твердопаливних котлів).
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 57 763 XX XX +380 57 763 2525
+380 57 763 XX XX +380 67 428 2130
Ідентифікатор: 7070
Aquatherm Kyiv 2024